Mladen Petrušić dobitnik republičke diplome za poseban doprinos razvoju volontiranja

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.12.2016. 08:40

U Banskom dvoru u Banjaluci povodom 05. decembra Međunarodnog dana volontera, našem sugrađaninu, volonteru Crvenog krsta Kotor Varoš, Mladenu Petrušiću, humanisti i višestrukom dobrovoljnom davaocu krvi uručena Diploma za poseban doprinos razvoju volontiranja u Republici Srpskoj.

Petrušić je poslednjih godina neumorno na radio na razvoju i omasovljenju dobrovoljnog davalaštva krvi, a sam Petrušić krv je darovao preko  40 puta. Kao predsjednik komisije za animiranje dobrovoljnog davalaštva krvi Crvenog krsta Kotor Varoš posljednje dvije godine našu opštinu dovodi u sami vrh kada je u pitanju broj davalaca ove dragocijene tečnosti.

U tri akcije organizovane u 2016. godini, zahvaljujući najviše Mladenu, prikupljeno je blizu 500 doza ove dragocijene tečnosti.

Kao volonter Crvenog krsta, uključen je u sve akcije. Neumoran je u obilasku terena zajedno sa ekipama Crvenog krsta, posjeti i uručivanju humanitarne pomoći našim najsiromašnijim sugrađanima.

Njegov humanitarni rad i ljubav prema čovjeku pokazali su se i tokom majskih katastrofalnih poplava 2014. godine koje su zahvatile našu opštinu.
Ova prestižna nagrada uručena je Petrušiću od strane Ministrastva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…