Moleban povodom pravoslavne Nove godine

Autor: Slaven Šubara / Datum: 14.01.2016. 19:25

U Crkvi Svetoga Proroka Ilije u Vrbanjcima kod Kotor Varoša u ponoć je služen moleban povodom pravoslavne Nove godine.

Moleban je služio paroh vrbanjački Mirko Batar, koji je poručio da je put srpskoga naroda put istine i života, te poželio da sloga, mir i jedinstvo preovladavaju u Novoj godini. 

Za okupljene građane bilo je pripremljeno kuvano vino, a za mališane, koji su prisustvovali molebanu, novogodišnji paketići. 

Brojni Kotorvarošani dočekali su pravoslavnu Novu godinu kod Hrama Rođenja Presvete Bogorodice, u kome je sveštenstvo služilo moleban za srećno i uspješno novo ljeto. 

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić poželio je vjernicima da sa optimizmom i jakom vjerom uđu u Novu godinu, da se poprave i čine dobra djela. 

Većina Kotorvarošana proslavila je Novu godinu po julijanskom kalendaru u svojim domovima, a oni mlađi su se zabavljali u klubovima, kafićima i restoranima.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…