Narodna biblioteka prikuplja knjige za školske biblioteke

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.02.2018. 08:49

Narodna biblioteka Kotor Varoš organizuje povodom Medunarodnog dana poklanjanja knjiga, 14. februara, akciju “Pokloni knjigu – obogati školsku biblioteku”.

Akcija pocinje sutra i trajace do kraja februara, a svi koji žele da pomognu rad biblioteka mogu donijeti novu ili korištenu knjigu u prostorije Narodne biblioteke Kotor Varoš.

Nakon završetka akcije, knjige koje budu prikupljene bice podjeljene školskim bibliotekama na podrucju opštine Kotor Varoš, koje imaju problem sa nedostatkom knjižnog fonda, a posebno lektira.

– S obzirom da su u pitanju školske biblioteke bilo bi dobro da što više prikupljenih knjiga bude primjereno njihovim potrebama. Akcija je lijepa prilika da svi zajedno, pojedinci i institucije, pomognemo da što više djece dobije priliku da procita knjigu. Istovremeno, promovišemo citalaštvo i pomažemo školskim bibliotekama u obnovi fonda namijenjenog djeci – rekla je  direktorica Narodne biblioteke Kotor Varoš Bojana Vasic.

Izvor: “Moj Kotor Varoš”

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…