Nenad Tešić iz Kotor Varoša prihvatio kandidaturu za člana Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srbije

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.02.2017. 21:52

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić predložio je Nenada Tešića i Marka Blagojevića za članove Odbora Agencije za borbu protiv korupcije.

Nikolić je sada predložio Nenada Tešića i Marka Blagojevića, jer prethodni kandidati nisu ispunjavali sve uslove predviđene Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije.

"Smatram da predloženi kandidati poseduju stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije člana Odbora Agencije za borbu protvi korupcije", naveo je Nikolić u obrazloženju.

Nenad Tešić predaje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i član je Komisije predsednika Srbije za pomilovanje, a Marko Blagojević radi u Predsendištvu Srbije kao viši samoslani stručni saradnik za kadrovsko-normativne poslove.

Odbor Agencije trenutno ima šest od ukupno devet predviđenih članova.

Organizacija Transparentnost Srbija pozvala je Skupštinu da se o kandidatima za sva tri upražnjena mesta izjasni što pre i istovremeno, kada već to nije učinila onim redosledom kojim su kandidature podnošene od aprila 2015. godine do danas.

Nikolić je za članove Odbora prvobitno predložio generalnog sekretara predsednika Srbije Nedeljka Tenjovića i samostalnu stručnu saradnicu savetnika predsednika Republike za kulturu i odbornicu u Skupštini Beograda Sanju Marić.

Transparetnost je navela da su Nedeljko Tenjović i Sanja Marić, prema dostupmim podacima, članovi SNS-a ili su to bili neposredno pre podnošenja kandidature, kao i da su kandidati na novoj listi Nikolićevi saradnici ali ispunjavaju zakonske uslove jer nisu članovi stranke.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…