Novi kamion za odvoz smeća u KP Bobas

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.02.2016. 20:49

Komunalno preduzeće Bobas u Kotor Varošu nabavilo je novi kamion za odvoz smeća, vrijednosti 64.000 KM, čime je riješilo jedan od najvećih problema.

Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske obezbijedio je 70 odsto sredstava za kupovinu tog specijalnog vozila, a preostala sredstava osiguralo je komunalno preduzeće "Bobas". 

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Bobas" Goran Kušljić rekao je da će nabavka novog kamiona, uz dva postojeća, mnogo olakšati odvoz smeća na deponiju u Ramiće. 

"U ovoj godini planiramo da ponovo konkurišemo na javni poziv Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, jer su nam neophodna određena sredstva za nabavku kontejnera za odvojeno sakupljanje otpada i za nabavku opreme za reciklažno dvorište", dodao je Kušljić. 

On je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa opštinskim rukovodstvom, kao i činjenicom da su ovogodišnjim budžetom planirana veća sredstva za javnu higijenu. 

"Osim novih radnih uniformi za sve radnike, uspjeli smo nabaviti i rezervni elektro-motor i pumpu, s ciljem urednog snabdijevanja vodom, koja se redovno kontroliše i ispravna je za piće", dodao je Kušljić. 

Prema njegovim riječima, postoje određene poteškoće u prihranjivanju izvorišta Bijelo polje podzemnim vodama, ali će izgradnjom brane na rijeci Vrbanji i taj problem biti riješen. 

Prilikom današnje posjete preduzeću "Bobas", načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović istakao je da je projekat izgradnje reciklažnog dvorišta, čija je vrijednost 160.000 KM, u završnoj fazi. 

"Cilj nam je da i u ruralnim dijelovima opštine proširimo odvoz otpada, a komunalno preduzeće `Bobas` će smanjiti troškove prevoza otpada na deponiju u Ramiće, dok će, s druge strane, imati finansijsku dobit prodajom sirovine", istakao je Vučanović. 

Prema njegovim riječima, ovaj projekat će podići svijest građana o čistoj životnoj sredini i poboljšanju komunalnog reda. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…