Novi naslovi lektira za osnovce u Narodnoj biblioteci Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.05.2018. 08:49

Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ obnovilo je školsku lektiru Narodne biblioteke Kotor Varoš za preko 200 knjiga školske lektire za osnovce koju im je u ime Mikrokreditnog društva Mikrofin uručio Boris Todić, šef banjalučke filijale.

Naslovi kao što su, „Bela griva“ Renea Gijoa, „Vlak u snijegu“ Mate Lovraka, „Hajduk Stanko“ Janka Veselinovića, „Hajduci“ Branislava Nušića, „Izbor pripovjedaka“ Ive Andrića, „Pesme za decu“ Jovana Jovanovića Zmaja, samo su neki od naslova koji se  zahvaljujući Mikrofinu nalaze na policama Narodne biblioteke.

„Ovo nije prva donacija Mikrofina u Kotor Varošu, a duboko sam uvjeren da neće biti ni posljednja, jer pažljivo osluškujemo probleme društvene zajednice u kojoj poslujemo i uvijek nastojimo pomoći. U tome su nam djeca i njihove potrebe prioritet, pa Mikrofin već tradicionalno pomaže vrtićima, školama, bibliotekama i svim ostalim ustanovama koje su usmjerene na djecu i njihov pravilan razvoj“, istakao je Todić.

1
Bojana Vasić, direktorica Narodne biblioteke zahvalila se na donaciji izrazivši zadovoljstvo što veoma uspješne kompanije pokazuju interesovanje da pomognu institucijama kulture i obrazovanja.

„S obzirom da je došlo do izmjene nastavnog plana i programa za srpski jezik i književnost, biblioteka se našla u velikom problemu zbog nedostatka adekvatne lektire za osnovce od 2012. godine. U tom smislu ova Mikrofinova donacija za nas ima ogroman značaj, a posebno za naše male sugrađane koji sada mogu svakodnevno iznajmljivati naslove koji su im potrebni“, rekla je Vasićeva.

Vasićeva je dodala i to da Narodna biblioteka raspolaže sa oko 9.000 dječijih knjiga, u čiji broj spada i lektira.

„Mi smo uglavnom snabdijeveni lektirom, iako za neke razrede imamo svega po nekoliko naslova. Zato će nam Mikrofinova donacija lektire  puno značiti jer su u pitanju sve nove knjige i sada možemo slobodno reći da imamo adekvatan broj za svaki razred“, kaže Vasićeva.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…