Očišćen dio korita rijeke Kruševice

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.07.2016. 13:42

Članovi SRD „Golubić“ Šiprage, njih oko tridesetak juče su organizovali akciju čišćenja dijela korita rijeke Kruševice u Maslovarama.

Iskorišteno je stanje niskog vodostaja kako bi se iz rijeke izvadili otpaci koje su nesavjesni stanovnici bacili u rijeku i uklonio otpad koji je ostao na obalama još od poplava iz 2014 godine.

Učesnici ove akcije zatekli su velike količine smeća i konstatovali da je stanje kontanimiranosti otpadom rijeke Kruševice veoma loše. Pored otpadaka uklonjeno je i dosta organskog otpada, odnosno grana koje su na pojedinim mjestima zakrčile rijeku.

Iz ovog sportsko-ribolovnog društva zahvalili su se svojim članovima i simpatizerima, pogotovo onim najmlađima koji su se odazvali u velikom broju,  na učešću u ovoj akciji i pozvali i druge ljubitelje prirode te zaljubljenike u rijeku Kruševicu iz Maslovara, da ubuduće uzmu učešće u ovakvim i sličnim aktivnostima, i na taj način doprinesu razvoju i jačanju turističke ponude ovog kraja i zaštiti životne sredine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…