Očišćena rijeka Duboka na području mjesne zajednice Grabovica u okolini Kotor Varoša

Autor: Slaven Šubara / Datum: 11.07.2016. 12:54

Članovi Sportsko-ribolovnog društva ´Golubić´ Šiprage u opštini Kotor Varoš organizovali su akciju čišćenja male planinske rijeke Duboka na području mjesne zajednice Grabovica.

Iskorišteno je stanje niskog vodostaja kako bi se iz rijeke izvadio otpad nastao tokom poplava i zbog nesavjesnog ponašanja lokalnog stanovništva. 

Učesnici akcije zatekli su velike količine smeća i konstatovali da je rijeka Duboka veoma kontaminirana otpadom. 

Osim smeća, uklonjeno je dosta grana koje su na pojedinim mjestima zakrčile rijeku. 

Ovo je druga akcija članova "Golubić" Šiprage u posljednjih 20 dana jer su prvo očistili korito rijeke Kruševica u Maslovarama. 

Čišćenjem korita rijeka na području opštine Kotor Varoš članovi ovog društva doprinose razvoju i jačanju turističke ponude ovog kraja i zaštiti životne sredine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…