O jednom načelniku i 27 odbornika odlučuje 20.617 glasača

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.10.2016. 19:29

Za mjesto načelnika opštine Kotor Varoš bori se šest kandidata, dok je u trku za 27 odborničkih mjesta u izbornu trku ušlo čak 268 kandidata ispred 10 političkih subjekata. Sve pripreme za sutrasnje lokalne izbore su obavljene i sva glasačka mjesta trebalo bi da budu otvorena na vrijeme u sedam časova, rekli su u Opštinskoj izbornoj komisiji.

Pravo glasa na lokalnim izborima na području opštine Kotor Varoš ima 20.617 birača, a glasanje će biti organizovano na 36 redovnih biračkih mjesta. Osim toga putem pošte pravo glasa ima 891 birač, jedno biračko mjesto biće organizovano za glasanje u odsustvu, a biće angažovan i jedan mobilni tim.

U Opštinskoj izbornoj komisiji su istakli da je Predsjednik OIK-a Zorica Mikić-Ćosić rekla je omogućeno glasanje i za osobe koje nisu upisane u birački spisak, a ostvaruju biračko pravo. Oni će glasati na nepotvrđenim listićima, a svoje biračko pravo ostvarivaće uz jedan od identifikacionih dokumenata uz obavezu da dostave prijavu o prebivalištu.

Pored članova biračkih odbora, za regularnost na glasačkim mjestima brinuće se i 528 akreditovanih posmatrača.

Glasanje bi trebalo da počne u sedam časova, a ukoliko sve bude teklo kao što je predviđeno glasanje bi trebalo da bude završeno u 19 časova.
Nasljednik dosadašnjeg načelnika opštine Kotor Varoš trebalo bi da bude poznat u kasnim večernjim časovima kada bi trebalo da budu objavljeni prvi preliminarni rezultati.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…