Obezbijeđen novac za obnovu kuća 20 porodica

Autor: Slaven Šubara / Datum: 08.10.2016. 23:52

Kuće 20 hrvatskih povratničkih porodica u Kotor Varošu biće obnovljene u sklopu regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja, koji finansira Razvojna banka Savjeta Evrope. Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH objavilo je spisak pvratnika iz Hrvatske u BiH na kojem se nalaze 223 porodice među kojima je i 20 iz Kotor Varoša.

Osim njih kreirana je i druga grupa porodica koje se nalaze u rezervi i čekaju sljedeću tranšu novca za obnovu njihovih kuća. U toj grupi sa područja opštine Kotor Varoš nalaze se četiri porodice.

Uslov za dobijanje pomoći u obnovi domova je da porodice nemaju trajno stambeno rješenje u zemlji iz koje su izbjegle, niti u zemlji u kojoj trenutno borave.

Na listi porodica sa područja opštine Kotor Varoš čije će kuće biti obnovljene su Dominko Antunović, Luka Davidović, Ana Šubara, Anto Jurić, Ivo Sirovina, Janja Lučić, Mijo Kesić, Filip Bjelobrk, Ivo Puškarić, Mande Stipić, Ivo Jukić, Ilija Miškić, Goran Oršulić, Anto Kajić, Ilija Bjelobrk, Anđa Pavić, Anto Vuković, Stjepna Škrobić, Marko Zeba i Anka Antunović.

Na novac za obnovu kao rezerve čekaju Justa Piličić, Ivka Mandić i Ivka Anušić i jedna bošnjačka porodica Fazile Ćatić.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…