Obilјežen Svjetski dan zdravlјa

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.04.2018. 13:40

Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš organizovala je povodom Svjetskog dana zdravlјa besplatan pregled krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i indeksa tjelesne mase.

Na pregled se odazvalo više od 40 stanovnika, mahom starije životne dobi.

Osim pregleda, građani su dobili savjete lјekara kako mogu smanjiti rizik od dijabetesa, a nekima je preporučeno da se odmah obrate svom porodičnom lјekaru zbog povišene hipertenzije i visokog nivoa šećera u krvi.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Kotor Varoš u kontinuitetu sprovodi ovu aktivnost radi podizanja nivoa svijesti građana o očuvanju zdravlјa.

Svjetski dan zdravlјa - 7. april ove godine posvećen je dijabetesu, čija raširenost u savremenom društvu poprima razmjere epidemije, a koju prate teške zdravstvene poslјedice, invalidnost i komplikacije poput srčanog i moždanog udara, amputacija i oštećenje vida.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…