Obilježen dan 22. brigade VRS

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.11.2016. 20:49

Služenjem parastosa u hramu Rođenja Presvete Bogorodice za 199 poginulih boraca 22. Pješadijske brigade Vojske Republike Srpske i polaganjem vijenaca u Spomen-sobi u Kneževu je obilježen Dan ove brigade, u čijem sastavu su se nalazili i borci sa područja Kotor Varoša pod komadom srpskih junaka Slobodana Župljanina i Saše Petrovića.

Predsjednik Boračke organizacije Kneževo Ranko Vučić rekao je da Republika Srpska nikada ne smije zaboraviti srpske borce koji su dali živote za stvaranje Srpske. “Ovo je prilika da skromno i dostojanstveno prema svojim mogućnostima održimo sjećanje na 19. novembar 1991. godine – Dan osnivanja 22. pješadijske brigade”, istakao je Vučić.

Ratni komandant Slobodan Župljanin čestitao je svim pripadnicima slavne 22. pješadijske brigade Vojske RS – Dan brigade 19. novembar.
– Posebno želim da čestitam borcima i porodicama poginulih i nestalih boraca Drugog bataljona, koji je odlukom komandanta Prvog krajiškog korpusa generala Momira Talića proglašen za najbolji u tom korpusu – poručio je Župljanin.
On je zajedno sa Sašom Petrovićem bio komandant borcima sa područja Kotor Varoša koji su bili pripadnici 22. brigade Vojske RS.

On je rekao da je na području opštine Kneževo u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo 275 boraca Vojske Republike Srpske.

Obilježavanju Dana 22. Pješadijske brigade u Kneževu prisustvovali su predstavnici lokalne vlasti, Srpske pravoslavne crkve, posljednji ratni komandant ove brigade Cvijo Popović, predstavnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, članovi porodica poginulih, te građani Kneževa.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…