Obilježavanje 25 godina od formiranja Drugog bataljona 22. pješadijske brigade VRS: Položeni vijenci na spomen-obilježje u Serdarima i Vigošti

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.05.2017. 15:05

Kod spomen-obilježja poginulim srpskim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu u Serdarima i Vigošti, kod Kotor Varoša, danas su položeni vijenci u okviru obilježavanja 25 godina od formiranja Drugog bataljona 22. Pješadijske brigade Vojske Republike Srpske /VRS/.

Vijence su položili borci Drugog bataljona, ratni komandant Aleksandar Saša Petrović i komandiri četa. 

Prisjećajući se stravičnog zločina u Serdarima i mučki ubijenih 14 srpskih boraca u Vigošti, Petrović je istakao da su borci Drugog bataljona dužni da čuvaju sjećanje i brane istinu, u ime prošlosti koja ne može biti promijenjena i budućnosti koja se mora graditi. 

"Istina je potrebna i prošlosti i sadašnjosti, ali je najpotrebnija budućnosti, da se zločin nikada ne zaboravi i nikome ne ponovi", poručio je Petrović. 

Obilježavanje 25 godina Drugog bataljona 22. Pješadijske brigade VRS, koji je dva puta proglašavan za najbolji bataljon 1. Krajiškog korpusa, nastavlja se služenjem parastosa za 99 boraca u Crkvi Svetog Proroka Ilije u Vrbanjcima. 

Borci i ratni komandanti Drugog bataljona okupiće se u 16.30 časova u Maslovarama, gdje će biti organizovano postrojavanje i prigodno druženje.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…