Obilježavanje 25 godina od formiranja Drugog bataljona 22. pješadijske brigade VRS: Položeni vijenci na spomen-obilježje

Autor: Slaven Šubara / Datum: 30.05.2017. 15:03

Dvadeset i pet godina od formiranja Drugog bataljona 22. pješadijske brigade Vojske Republike Srpske počelo je polaganjem vijenaca na spomen-obilježje poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu u Kotor Varošu.

Vijence su položili borci Drugog bataljona, ratni komandant Aleksandar Saša Petrović i komandiri četa. 

Petrović je istakao da je plod njihove zajedničke borbe Republika Srpska. 

"Duh jedinstva koji je krasio naš bataljon u svim nedaćama kroz istoriju mora biti nastavljen, i to ne samo u hristoljubivoj srpskoj vojsci, već i u svim segmentima narodnog života", naglasio je Petrović. 

On je podsjetio da je Drugi bataljon dva puta proglašavan za najbolji bataljon Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske. 

Obilježavanje 25 godina Drugog bataljona 22. pješadijske brigade Vojske Republike Srpske nastavlja se polaganjem vijenaca na spomen-obilježja poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu u Maslovarama i Serdarima, kao i na mjestu stradanja 14 srpskih boraca u Vigošti. 

Arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić i paroh vrbanjački Mirko Batar služiće u Crkvi Svetog proroka Ilije u Vrbanjcima parastos za 99 boraca Drugog bataljona, koji su za Republiku Srpsku položili najveću žrtvu - svoje živote. 

Borci i ratni komandanti Drugog bataljona okupiće se u 16.30 časova u Maslovarama, gdje će biti organizovano postrojavanje i prigodno druženje.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…