Obilježen 4. juli - Dan borca

Autor: Slaven Šubara / Datum: 04.07.2018. 11:13

Polaganjem vijenaca kod spomen-kosturnice poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata /NOR/ u Kotor Varošu je danas obilježen 4. juli - Dan borca, praznik ustanka naroda i narodnosti Jugoslavije protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Vijence je položila delegacija opštinske organizacije SUBNOR-a.

Nakon odavanja pošte poginulim borcima NOR-a sekretar opštinske organizacije SUBNOR-a Slavo Đurić istakao je da imena na spomen-kosturnici govore o hrabrosti i odlučnoj borbi naroda toga vremena.

"Pobijedili smo fašizam i oni koji su život dali u borbi protiv najvećeg zla 20. vijeka ne smiju i nikada neće biti zaboravLjeni", rekao je Đurić i dodao da bez prošlosti nijedan narod ne može imati budućnost.

On je istakao da je neophodno urediti spomen-kosturnicu, jer joj prijeti urušavanje.

Na spomen-kosturnici u Kotor Varošu upisano je 155 imena poginulih boraca iz Drugog svjetskog rata sa područja opštine.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…