Obilježen Dan Daunovog sindroma

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.03.2018. 08:47

Centar za porodicu “Kuća radosti“ obilježio je 21. mart - Dan Daunovog sindroma. Vesela atmosfera i kreativno druženje u kojem su uživali mališani nije izostala ni ove godine, ali jeste šetnja ulicama Kotor Varoša u šarenim čarapa, koju su spriječile vremenske prilike.

 Pekara “Obeliks” pripremila je poklone povodom ovog dana u kojima su uživali svi prisutni u Centru za porodicu "Kuća radosti". 

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti, pa zato danas ljudi širom svijeta oblače upravo šarene čarape kako bi dali podršku borbi osoba s Down sindromom da se što bolje integrišu u društvo. 

Prosječno jedno od 650 novorođene djece rađa se sa sindromom Down, a sindrom pogađa sve osobe i može se javiti u bilo kojoj porodici, bez obzira na zdravlje roditelja, ekonomsku situaciju ili način života. 
 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…