Obilježen Dan borca

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.07.2017. 15:28

Polaganjem vijenaca kod spomen-kosturnice poginulim borcima Narodnooslobodilačkog rata /NOR/ u Kotor Varošu obilježen je 4. juli - Dan borca, praznik ustanka naroda i narodnosti Jugoslavije protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Vijence su položili delegacije opštinske organizacije SUBNOR-a, opštine Kotor Varoš i opštinskog odbora Socijalističke partije.

Nakon odavanja pošte poginulim borcima NOR-a predsjednik opštinske organizacije SUBNOR-a Jovo Trnjak istakao je da imena na spomen-kosturnici govore o hrabrosti i odlučnoj borbi naroda toga vremena.

"Pobijedili smo fašizam i ustaštvo, ali ih nismo iskorijenili, jer u pojedinim zemljama bivše Jugoslavije oni i dalje postoje", rekao je Trnjak.

On je dodao da je neophodno urediti spomen-kosturnicu, jer joj prijeti urušavanje, i podsjetio da se ovim datumom treba dičiti i ponositi, a ne stidjeti revolucionarne prošlosti.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan je naglasio da oni koji su život dali u borbi protiv fašizma – najvećeg zla 20. vijeka ne smiju i nikada neće biti zaboravljeni, uz napomenu da bez prošlosti nijedan narod ne može imati budućnost.

Na spomen-kosturnici u Kotor Varošu upisano je 155 imena poginulih boraca iz Drugog svjetskog rata sa područja opštine.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…