Odigrana monodrama “Iz tri ugla”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.10.2018. 08:12

U okviru četvrtog estivala omladinskih pozorišta “Varoš fest” u kotorvaroškoj kino-sali odigrana je monodrama “Iz tri ugla” autora Senada Milanovića.

Senad Milanović, student završne godine glume na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, u monodrami se bavi sudbinama “malih ljudi” u ratu.

“Između redova publika je mogla pročitati da mržnji nema mjesta u našim životima, jer ova monodrama prikazuje sav besmisao prolivanja krvi“, ističe Milanović.

Autor je predstavu uradio po motivima iz zbirke pjesama “Poljska konjica” Marka Vešovića.

Kroz odlično odigranih jedanaest različitih likova Milanović je u potpunosti dočarao vrijeme raspada bivše Jugoslavije, vrijeme rata, kao i današnji postratni period.

“Varoš fest” se nastavlja večeras predstavom “Dosije kontrolni”, koju će izvesti Amatersko kulturno umjetničko društvo /AKUD/ “Su LOLA” iz Subotice.

Izvor : opstinakotorvaros.com

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…