Odigrana predstava ´Balkanski špijun´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.08.2017. 15:37

Na pozornici Kino-sale izveden ”Balkanski špijun”, po tekstu Dušana Kovačevića.

Ova drama nastala je u Vršcu 1983. godine.

Radi se o jednoj od prvih komedija ovog autora. Reč je o delu u kome se može videti satirična farsa, ali i i primese političke drame. Govori o odnosu vlasti i pojedinca.

Radnja drame odvija se u porodici Ilije Čvorovića u savremenom Beogradu. Ilija je sitni činovnik i informbiroovac te je bio na Golom otoku. On je opsjednut s tim da će pronaći državnog neprijatelja te iz tog razloga započinje da prati svog podstanara koji se nedavno vratio iz Pariza. On vjeruje da je on jako opasan za državu i da se radi o agentu koji traga za državnim tajnama.

Glavni likovi: Ilija Čvorović, zatim njegova supruga Danica Čvorović, brat Đura, ćerka Sonja, Petar Jakovljević – krojač koji se vratio iz Pariza i Ilijin podstanar, pojavljuje se u radnji kao balkanski špijun.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…