Održan „Sabor folkora“

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.06.2016. 09:00

U okviru „Kotorvaroškog kulturnog lјeta“, na igralištu Novog Naselјa održan je „Sabor folklora“ .

Na ovom saboru učestvovalo je 175 učesnika iz 7 kulturno – umjetničkih društava. Prije početka same manifestacije učesnici su u svečanom defileu prošli kroz grad do odredišta koje je već bilo popunjeno publikom koja je nestrplјivo čekala prvo prepletanje veselih koraka.

 

Preko 1 200 poštovaoca i lјubitelјa tradicije, igre i pjesme uživali su u nastupima FA „Kotor Varoš“, KUD „Brio-rudar“ Maslovare, KUD „Miloš Dujić“ Čelinac, KUD „14 februar“ Debelјaci, FU „Aurora“ Teslić, SPKD „Prosvjeta“ Kneževo i SPKD „Prosvjeta“ Prnjavor koji su pjesmom i igrom predstavili folklornu tradiciju krajeva i naroda iz našeg susjedstva. 

Vesela igra i energija mamila je osmjehe publike ali i gromke aplauze. Pored zahvalnosti publike učesnici su dobili i zahvalnice „Centra za kulturu, sport i informisanje“, organizatora manifestacije, koje im je uručio direktor, Dragan Zelјković, koji je govorom dobrodošlice otvorio „Kotorvaroško kulturno lјeto“ uz želјu da se ovakvim okuplјanjima očuva prijatelјstvo, tradicija i kultura, ali da i entuzijazam ovih mladih lјudi i njihovih koreografa i dalјe okuplјa i vaspitava djecu i omladinu na srpskoj tradici, igri, pjesmi i folkloru.

Koliko je pozitivne energije bilo na ovom saboru dokazuje i činjenica da se i publika ponijeta emocijama i energijom uhvatila na kraju u kolo sa učesnicima ove vesele i razigrane manifestacije.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…