Održan forum građana u MZ Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 09.08.2016. 22:34

U okviru projekta “Osnaživanja mjesnih zajednica“, koji realizuje UNDP u Kotor Varošu je održan drugi forum građana ove mjesne zajednice. Cilj organizovanja foruma je da okupi građane i da ih ravnopravno uključi u proces donošenja odluka.

Na forumu je usvojen zapisnik sa prvog foruma na kojem su kao prioriteti  utvrđeni opremanje prostorije za mjesnu zajednicu, izgradnja igrališta  u Ripištu i izgradnja odbojkaškog igrališta kod Radničkog univerziteta, razmatrani su i aktuelni prioriteti.

Učesnici drugog foruma su reklili da su u mjesnoj zajednici Kotor Varoš prioriteti opremanje prostorije i uređenje igrališta za djecu sa posebnim potrebama, izgradnja staračkog doma i instaliranje taster-semafora kod Osnovne škole „Sveti Sava“.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica“ je zajednička inicijativa vlada Švajcarske i Švedske. Građani su pozvani da daju svoje ideje i rješenja – kako osnažiti  svoju mjesnu zajednicu. Nakon održanih foruma uslijediće pripreme prioritetnih projekata.

“Pozivamo građane da  prate termin održavanja narednog foruma i da se na isti odazovu u što većem broju, kako bi sa svojim idejama doprinijeli razvoju naše mjesne zajednice“, rekla je Marina Radonjić, član savjeta mjesne zajednice Kotor Varoš. 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…