Održan sastanak sa poljoprivrednicima

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.02.2016. 13:50

Na inicijativu Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti danas je u opštinskoj upravi održan sastanak kojem je prisustvovalo 16 poljoprivrednika sa područja opštine.

Poljoprivrednici su iznijeli probleme sa kojima se susreću, posebno oko otkupa mlijeka. Refik Kazić iz Šipraga je iznio da zbog neorganizovanog otkupa nije u stanju dnevno od 20 muznih krava isporučuti 250 litara mlijeka. Predloženo je da se razmotri mogućnost nabavke laktofriza za otkup mlijeka.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Radislav Petrušić je istakao da je cilj sastanka da se sagledaju problemi poljoprivrednih proizvođača, kako bi lokalna zajednica dodjelom subvencija i kroz ostale vidove pružila pomoć poljoprivrednicima.

-U opštinskom budžetu je ove godine za podsticaje u poljoprivredi planirano 40.000 KM. Uskoro će biti doneseni pravilnici koji će biti prilagođeni zahtjevima poljoprivrednih proizvođača. Poljoprivredno savjetodavna služba će nastaviti pružati neophodnu pomoć poljoprivrednicima – rekao je Petrušić.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…