Održan zbor građana u Grabovici

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.05.2016. 20:02

U Grabovici je održan zbor građana u okviru projekta "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH". Ova mjesna zajednica zajedno sa mjesnim zajednicama Kotor Varoš, Vrbanjci, Zabrđe, Obodnik i Maslovare odabrana je među 120 mjesnih zajednica u čitavoj BiH. Projekat finansiraju vlade Švedske i Švajcarske a provodi UNDP.

Predstavnica UNDP-a Dijana Silić i koordinator za rad sa mjesnim zajednicama Vida Tepić upoznali su prisutne sa mogućnostima koje ovaj projekat nudi stanovnicima odabranih mjesnih zajednica.

"Građani su zainteresovani i imaju volju da prepoznaju i realizuju projekte od kojih bi korist imalo stanovništvo naše mjesne zajednice. U narednom periodu zajedno ćemo napraviti listu prioriteta kako bi aplicirali i dobili sredstva koja su obezbijeđena u ovom projektu" - riječi su Bojana Đekanovića, predsjednika Savjeta mjesne zajednice Grabovica.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…