Održana manifestacija “Hranimo zdravo našu djecu”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 02.12.2016. 08:26

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske organizovalo je u Dječijem vrtiću “Larisa Šugić” u Kotor Varošu manifestaciju “Hranimo zdravo našu djecu”.

“Cilj manifestacije je podizanje svijesti o zdravoj ishrani, što će se realizovati kroz zabavne, interaktivne prezentacije o značaju meda, pčela, voća i povrća i podjelu takozvanih medenih obroka“, rekla je Duška Slijepac iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Ovo ministarstvo je u saradnji sa udruženjima pčelara obezbijedilo veću količinu kvalitetnog domaćeg meda i voća koje će se do 5. decembra dijeliti u vrtićima u osam gradova i opština Republike Srpske.

“Pokrovitelji manifestacije su magazin za poljoprivredu i ruralni razvoj `Agro Planeta`, Udruženje pčelara Republike Srpske i Poljoprivredna voćarska zadruga `Dubičko Potkozarje“, dodala je Slijepčeva.

U okviru manifestacije planirano je da djeca crtaju radove na temu pčela, meda i voća, a autore najboljih radova nagradiće magazin za poljoprivredu i ruralni razvoj “Agro planeta”.

Mališani iz kotorvaroškog vrtića danas su, osim meda, za užinu imali integralne jabuke domaćeg brenda “Domestika”.

Manifestaciji su prisustvovali i predstavnici kotorvaroških Udruženja proizvođača voća i Udruženja pčelara iz Kneževa, kao i predstavnici dječijeg vrtića iz Kneževa.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…