Održana osma ´´Kotorvaroška kotlićijada´´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.04.2016. 17:04

Na kupalištu Bjeline održana je tradicionalna Osma kotorvaroška kotlićijada, na kojoj je učestvovalo 61 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Hrvatske.

Najbolju riblju čorbu pripremila je ekipa Sportskog ribolovnog društva /SRD/ "Banjaluka", drugi je bio tim "Usora", a trećeplasirana ekipa "Fantomi" iz Sombora. 

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi Centra za kulturu i informisanje iz Čelinca, drugo mjesto pripalo je ekipi "Niskogradnja" iz Zagreba, a treće ekipi Javnog komunalnog preduzeća /JKP/ "Bobas" iz Kotor Varoša. 

Član pobjedničke ekipe Centra za kulturu i informisanje iz Čelinca Dijana Marjanović rekla je Srni da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala pravu divljač. 

"Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana kotlićijada u regionu, a uz to i vrlo posjećena, što samo govori da smo u jakoj konkurenciji osvojili vrijedno prvo mjesto", istakla je Marjanovićeva. 

Gosti iz Sombora su izuzetno zadovoljni osvojenim trećim mjestom u konkurenciji ribolovačka čorba, a kapiten Miroslav Lazendić je najavio dolazak i naredne godine. 

"Želimo da proširimo prijateljstvo sa opštinom Kotor Varoš, jer ukoliko želimo da organizujemo sličnu manifestaciju moramo se ugledati na ovu kotlićijadu, najposjećeniju u regionu", istakao je Lazendić. 

Načelnik opštine Kotor Varoš Dalibor Vučanović uručio je pehare, diplome i nagrade najboljim ekipama i izrazio zadovoljstvo brojem učesnika manifestacije, koja je održana povodom Dana opštine - 24. aprila. 

"Ovo je osma kotlićijada koju organizujemo povodom Dana opštine i svake godine je sve masovnija. Raduje prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz Srbije i Hrvatske, kao i činjenica što je i u revijalnom dijelu nastupilo više od 20 ekipa", rekao je Vučanović. 

Opština Kotor Varoš je u saradnji sa policijskom stanicom obezbijedila pasulj i pivo za sve posjetioce koji nisu učestvovali u takmičarskom dijelu. 

Kotorvarošku kotlićijadu organizovali su opština, SRD "Kotor Varoš" i lovačka udruženja sa područja ove lokalne zajednice, a značajnu pomoć u čišćenju gradskog kupališta "Bjeline" pružio je JKP "Bobas".

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…