Održana radionica za vaspitače i nastavnike

Autor: Slaven Šubara / Datum: 03.02.2016. 14:07

U kotorvaroškom Dječijem vrtiću „Larisa Šugić“ sinoć je u okviru projekta „Obrazovanje i informisanje jednako za sve“ koji realizuje Dječiji edukativni centar „Svjetlice“ iz Banja Luke, održana radionica za vaspitače iz vrtića i nastavnike iz OŠ „Sveti Sava“ Kotor Varoš.

“Organizujemo radionice za nastavnike, u koje su uključeni i vaspitači, jer smatramo da vaspitači i te kako imaju važnu ulogu u vaspitanju i obrazovanju djece, naročito što djeca borave u vrtiću u predškolskom periodu koji je jako važan za razvoj svakog djeteta. Sve ove radionice imaju interaktivni karakter, kako bi se razmijenila iskustva. Nastavnici i vaspitači dobijaju informacije na koji način raditi sa djecom sa poteškoćama u razvoju, te na koji način se postaviti prema određenoj problematici, kako bismo došli do određenih zaključaka koji će im pomoći u radu,”, rekla je Valentina Ćuk, predsjednica UO Dječijeg edukativnog centra „Svjetlice“.

Slađana Šubara, direktorica OŠ „Sveti Sava“ Kotor Varoš istakla je da je unapređenje rada škole je jedan dugoročan proces. Jedino na taj način možemo doći do kvalitetne škole u kojoj će sva djeca biti kvalitetno edukovana, gdje će se nastava i nastavni proces prilagoditi potrebama i mogućnostima učenika.

Dječiji vrtić „Larisa Šugić“ nastavlja svoj društveno odgovoran put, ostvarivši saradnju sa Dječijim edukativnim centrom „Svjetlice“, rekla je Sanela Mikić, direktorica Dječijeg vrtića „Larisa Šugić“ Kotor Varoš.

U okviru ovog projekta obezbijeđen je individualan tretman za 25 djece iz Kotor Varoša sa poteškoćama u razvoju, uz stručnu pomoć logopeda i defektologa. Projekat se implementira u okviru UNDP-i projekta „Jačanje lokalne demokratije IV/LOD IV“.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…