Održano lovačko zborovanje u Zabrđu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.09.2016. 11:10

Domaćin ovogodišnjeg tradicionalnog 19-og zborovanja članova kotorvaroškog Lovačkog udruženja „Uzlomac“, koje je održano 18-og septembra, bila je lovačka sekcija Zabrđe.

I pored kišovitog vremena na zborovanju se okupilo više od 200 lovaca i gostiju iz susjednih lovačkih udruženja, kojima je poželio dobrodošlicu predsjednik LU “Uzlomac“ Nedeljko Glamočak.
Po njegovim riječima u proteklom jednogodišnjem periodu nastaljena je aktivnost članova Udruženja na uzgoju i zaštiti divljači, kao i izgradnji lovno-tehničkih objekata.

"Zahvaljujući domaćinskom gazdovanju u lovištu je dostignuta prijeratna brojnost raznovrsne divljači. Značajno je povećano interesovanje inostranih lovaca za lov u našem lovištu, posebno na medvjeda", rekao je Glamočak. 

Na zborovanju su za ostvareni doprinos u radu Udruženja dodjeljene zahvalnice. Za najbolju sekciju proglašena je lovačka sekcija Zabrđe kojom rukovodi Cvijan Kršić.

Za počasne članove LU „Uzlomac“ su proglašeni Branislav Malijević, Mile Glamočak, Muhamed Planinčić, Dragoljub Trifunović, Dragan Kerkez i Stojan Stojanović.

Zaslužnim pojedincima su dodijeljene zahvalnice.
Na zborovanju su održana takmičenja u skoku u dalj, bacanju kugle i navlačenju konopca. Najuspješnijim takmičarima dodjeljene su diplome. U takmičenju su učestvovali i članovi podmladka Lovačkog udruženja „Uzlomac“.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…