Održan Forum građana MZ Kotor Varoš

Autor: Slaven Šubara / Datum: 20.03.2018. 08:23

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica“, koji realizuje UNDP u Kotor Varošu je održan treći forum građana ove mjesne zajednice. Cilj organizovanja foruma je da okupi građane i da ih ravnopravno uključi u proces donošenja odluka.

„Forum građana je pokazao da su građani voljni da aktivno učestvuju u aktivnostima koje se tiču njihove zajednice i da na taj način poboljšaju uslove život“, izjavio je predsjednik Savjeta MZ Kotor Varoš- Tepić Stanko.

On je izrazio zadovoljstvo zbog velikog odziva građana i rekordne posjećenosti neke od ovakvih aktivnosti na području opštine Kotor Varoš.

Na forumu je predstavljen izvještaj o radu Savjeta MZ Kotor Varoš, diskusija o eventualnim uslugama u mjesnoj zajednici kako bi bio olakšan pristup tim uslugama, koje sada pružaju druge ustanove i organi lokalne zajednice. Na forumu građana razmotrena je i upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija u cilju unapređivanja standarda građana i razvoja mjesne zajednice.

Novi prioriteti MZ Kotor Varoš utvrđeni na forumu su:

1. Toplifikacija sportske dvorane u Kotor Varošu (rješenje problema grijanja) – 99 glasova
2. Dnevni boravak za djecu sa poteškoćama u razvoju – 53 glasa
3. Uređenje ulice Borjanska (oborinske vode, sanacija i čišćenje zelenih površina od korova) – 29 glasova
4. Opremanje studentske čitaonice – 14 glasova
5. Uređenje odbojkaškog igrališta kod Radničkog – 12 glasova

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica“ je zajednička inicijativa vlada Švajcarske i Švedske. Građani su pozvani da daju svoje ideje i rješenja – kako osnažiti svoju mjesnu zajednicu. Nakon održanih foruma uslijediće pripreme prioritetnih projekata.
„Pozivamo građane da prate termin održavanja narednog foruma i da se na isti odazovu u što većem broju, kako bi sa svojim idejama doprinijeli razvoju naše mjesne zajednice“, rekla je Marina Radonjić, član savjeta mjesne zajednice Kotor Varoš.

Izvor: KVdanas.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…