Održan Sajam učeničkog preduzetništva

Autor: Slaven Šubara / Datum: 13.03.2018. 08:15

- U organizaciji Srednjoškolskog centra /SŠC/ "Nikola Tesla" Kotor Varoš, danas je u prostorijama ove škole održan Šesti sajam učeničkog preduzetništva na kojem su svoje proizvode predstavila četiri virtuelna preduzeća.

Direktor SŠC "Nikola Tesla" Danijela Kostić otvorila je sajam i tom prilikom istakla da skup predstavlјa demonstraciju kreativnosti, marlјivosti i inovativnosti.

"Učenici rade ozbilјne projekte, od izrade biznis plana, do finalnog proizvoda i ne samo da imaju razvijenu svijest o stvaranju nove vrijednosti, nego su i direktni učesnici pretvaranja materijala u resurs", rekla je Kostićeva.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan kaže da je važna odlučnost i poslovna ideja, a dalјe se sve može realizovati.

"Program učeničkog preduzetništva razvijen je da bi se ohrabrili učenici završnih razreda srednjih škola da se bave preduzetništvom i da kroz poslovnu praksu steknu znanje, vještine i iskustva koja će im pomoći u dalјem planiranju karijere", poručio je Sakan.

Na sajmu su se predstavila preduzeća "Slatki snovi" sa tradicionalnim pekarskim proizvodima i domaćim jelima, "Slatki grijeh" sa prodajom slanih i slatkih delicija, biznis agencija "Slatko i suho" i preduzeće "Medeks", koje se bavi proizvodnjom i prodajom meda i pčelinjih proizvoda.

Učenica Nikolina Tešić ističe da je zadovolјna današnjom prodajom tradicionalnih jela i sokova.

"Cilј je da učenici po završetku školovanja lakše dođu do zaposlenja i što jednostavnije se uklјuče u savremene privredne tokove", rekla je Tešićeva.

Profesor ekonomske grupe predmeta Đuro Krčić pohvalio je rad učenika i dodao da su mladi preduzetnici raznolikošću svojih štandova dokazali da je za dobar biznis potrebno malo truda, volјe i želјe za napretkom.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…