Održan planinarski pohod u znak sjećanja na Peđu Avdalovića

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.03.2017. 13:46

Preko 80 planinara i zaljubljenika u prirodu, juče je učestvovalo na 10. tradicionalnom pohodu u manastir Liplje – 4. memorijal Predrag Avdalović Peđa, u organizaciji Planinarskog društva “Mehanizam” Kotor Varoš .

Učesnici pohoda, zajedno sa porodicom Tešić,  zapalili su svijeće i položili cvijeće na mjestu stradanja Peđe Avdalovića u Tešićima . Nakon toga nastavljen je put Peđinim stazama do izletišta “Uzlomac”, gdje su planinari napravili kratku pauzu uz osvježenje koje je obezbijedilo UG “Zmajevac”. Zatim su krenuli ka manastiru Liplje, gdje su prisustvovali večernjoj molitvi.

Staza je bila duga 25 kilometara, ali su je  svi učesnici prošli bez većih problema.

Ova akcija je bila i humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac će biti uplaćen na račun sestara Arsenić koje su prerano ostale bez roditelja.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…