Održana džipijada u Maslovarama

Autor: Slaven Šubara / Datum: 16.07.2018. 08:28

Dragan Radić, Boban Lazić i Željko Ristikić pobjednici su jubilarne pete “Džipijade” koja je održana u Maslovarama i na kojoj su vozači vrhunskom vještinom i velikom hrabrošću priredili istinski spektakl.

Radić je slavio u trci džipova ispred Borka Božičkovića i Miroslava Petrušića, Lazić je bio najbolji u kategoriji kvadova, a iza njega su ostali Branislav Kršić i Rajko Bebić, dok je Ristikić bio najbrži među kroserima ispred Igora Blagojevića i Filipa Ivanjića.

Majstori vožnje pokazali su vrhunsku spretnost u ekstremnim uslovima, a odlično pripremljenom stazom u prirodnom ambijentu odjekivali su zvukovi moćnih mašina i miješao se miris goriva i užarenih lamela i kočnica.

Stazom su prošli i njihovi nasljednici Vanja Kršić i Nikola Bebić, kojima je dodijeljena zahvalnica kao najmlađim učesnicima.

Odlični organizatori “Džipijade” bili su Auto-moto klub “Borja-Borci” i Lovačko udruženje “Jelovka” iz Maslovara. Pehare, diplome i novčane nagrade pobjednicima uručio je u ike organizatora Slobodan Župljanin, koji je zahvalio svim učesnicima na dolasku na “Džipijadu”.

– Iza nas je pet izdanja ove sjajne manifestacije. Do sada smo ” Džipijadu” organizovali na amaterskom nivou, ali smo ove godine dobili obećanje iz Ministarstva trgovibe i turizma RS da će nas podržati u nastojanjima da je oodignemo na viši nivo. Već sljedeće godine ovdje će vozači voziti za bodove, a zajednička ocjena je da staza ispunjava uslove da organizujemo profesionalne trke u ovom prirodanom raju – istakao je Župljanin.

Uoči ovog spektakla učesnici su prodefilovsli Maslovarama, a poslije trke je za njih i goste obezbijeđen ručak i višečasovno druženje sa kojeg su svi otišli uz pregršt pozitivnih utisaka.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…