Održana tribina Socijalističke partije u Kotor Varošu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.09.2018. 09:22

Održan je predizborni skup Socijalističke partije u Kotor Varošu na kojem su predstavljeni program i kandidati za poslanike u Narodnoj skupštini RS iz izborne jedinice tri i za Predstavnički dom Parlamenta BiH iz izborne jedinice jedan. Među njima su najviše pažnje izazvali kandidati iz Kotor Varoša Slobodan Župljanin za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predrag Tešić za Predstavnički dom Parlamenta BiH.

Skupu su prisustvovali i predsjednik SP-a Petar Đokić i drugi stranački funkcioneri, kao i Željka Cvijanović koja je kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske. 

Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić rekao je da socijalisti žele da Republika Srpska odlučuje o sebi i svom putu u budućnosti.
"Hoćemo da jačamo Republiku Srpsku ekonomski, da osnažimo elemente socijalno odgovorne države, koja će biti odgovorna prema svim građanima, a posebno prema penzionerima i boračkim kategorijama", rekao je Đokić. 

On je istakao da socijalisti ostaju dosljedni u borbi za razvoj Kotor Varoša i da žele da kandidati koalicije SNSD-DNS-SP Željka Cvijanović za predsjednika Republike i Milorad Dodik za člana Predsjedništva BiH pobijede na izborima. 

"Vodili smo Srpsku u protekle četiri godine na najbolji mogući način, uradili smo ogroman posao na političkom planu u zaštiti njenih nadležnosti, jer smo bili tim okupljen oko jake Srpske i njenih institucija", poručila je Željka Cvijanović. 

Kandidat SP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske Slobodan Župljanin rekao je da Srpska mora ostati u sigurnim rukama. 

"Ne smijemo je prepustiti onima koji bi trgovali sa Srpskom, onima koji bi trgovali sa 30.000 starješina i boraca iz odbrambeno-otadžbinskog rata. Zato je neophodno da pokažemo našu zajedničku snagu 7. oktobra i ostvarimo pobjedu za prosperitetnu Srpsku", naglasio je Župljanin. 

Kandidat SP-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Kotor Varoša Predrag Tešić rekao je da će se u Sarajevu zalagati za promjenu aktuelne politike, jer je neophodno zaštititi interese Republike Srpske i povećati njene kapacitete na nivou BiH. 

Nosilac liste SP za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici tri Goran Selak rekao je da će ta partija ostvariti istorijski rezultat u Banjaluci i Republici Srpskoj. 


 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…