Održano predavanje na temu ´Alkohol i mladi vozači´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.12.2018. 13:18

U kotorvaroškom Srednjoškolskom centru /SŠC/ "Nikola Tesla" danas je organizovano predavanje na temu ´Alkohol i mladi vozači´

Tom prilikom učenici završnih razreda srednje škole imali su priliku da usvoje nova znanja o uticaju alkohola prilikom vožnje i isprobaju simulaciju alkoholisanog stanja pomoću "pijanih naočara".

Učenicima je prezentovan i film "Život poslije života", koji govori o životu lјudi koji su se povrijedili u saobraćajnoj nezgodi i doživjeli odrđeni stepen invalidnosti.

Predstavnik Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Nikola Torbica je tokom predavanja učenicima istakao da se kampanjom "Niti jedna čaša prije vožnje" želi probuditi svijest građana i smanji broj onih koji voze pod uticajem alkohola.

"Ovo je period slava, period praznika, kada se po običaju kod nas više konzumira alkohol. Već sa 0.5 promila alkohola u krvi ili sa dvije čašice pića rizik od nastanka sabraćajne nezgode je dva puta veći u odnosu na ono kada niste konzumirali alkohol", poručio je Torbica.

Po njegovim riječima jedan od cilјeva kampanje je i prenošenje informacija o uticaju alkohola na sposobnosti vozača, efekata alkohola na ponašanje vozača,  

greškama koje prave alkoholisani vozači i sl.

"Kampanjom se šalјe poruka i široj javnosti da je vožnja pod uticajem alkohola društveno neprihvatlјivo ponašanje", zaklјučio je Torbica.

Kampanja će se sprovoditi u čitavoj Republici Srpskoj, sve do 31. januara 2019. godine, a osim u Kotor Varošu predavanja će biti održana u Gradišci, Modriči i još nekoliko srednjih škola širom Republike Srpske.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…