Oduzeto više od 14 kilograma eksploziva

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.04.2018. 08:07

Pripadnici MUP-a Srpske oduzeli su u akciji kodnog naziva Nišan više od 14 kilograma eksploziva, odnosno trotilskih metaka, saznaje Srna nezvanično.

Tokom pretresa kuće i pomoćnih objekata u Kotor Varošu koje koriste lica čiji su inicijali M.M. /48/ i M.M. /33/, oduzeta je i automatska puška i više od hiljadu metaka različitog kalibra, pet okvira za snajpersku pušku sa municijom, dvije ručne bombe, 17 inicijalnih kapisli, vojnički nož za automatsku pušku i dvije protivtenkovske mine.

Akcija je sprovedena s ciljem rasvjetljavanja krijumčarenja oružja koje je namijenjeno stranom tržištu.

Oružje, municiju i eksploziv oduzeli su pripadnici Uprave MUP-a za borbu protiv terorizma i ekstremizma.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv ova dva lica osumnjičena za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…