Opština Kotor Varoš u prezentaciji rezultata rada Vlade Republike Srpske

Autor: Slaven Šubara / Datum: 23.05.2018. 09:30

Opština Kotor Varoš, zabilježila je rast zaposlenih u periodu 2014-2016 godine za 606 osoba, te se po tim pokazateljima nalazi na 5. mjestu u Repubilci Srpskoj, pokazuje to prezentacija rezultata rada Vlade Republike Srpske.

Tvornica obuće “Sportek“ nalazi se na 2. mjestu po broju zaposlenih sa 1621 radnikom zaključno sa  31.7.2017. godine, kada je uzet ovaj podatak a ispred Sporteka lider su „Telekomunikacije Republike Srpske“ sa 2094 zaposlena randika.

Ekonomski cilj Republike Srpske je da u srednjoročnom periodu je kontinuiran i stabilan ekonomski rast oko 4-5% koji će se manifestovati koji će se manifestovati kroz bolji životni standard svih građana, veću zaposlenost i konkurentnost privrednih subjekata.

Prosječna isplaćena meto plata u martu 2018. godine je iznosila 840 KM.

Očekuje se i rekordna zaposlenost u Republici Srpskoj u 2018. godini od 265 hiljada radnika što bi bio i rekord od kada se mjeri zaposlenost u Srpskoj.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…