Osveštanje hrama Svete velikomučenice Marine (Ognjene Marije) u selu Rastik

Autor: Slaven Šubara / Datum: 29.07.2016. 10:33

Srpska pravoslavna crkvena opština Vrbanjci je pozvala vjernike da svojim prisustvom uveličaju bogougodno djelo osveštanje hrama Svete velikomučenice Marine (Ognjene Marije) u selu Rastik, koje će biti obavljeno u subotu – 30. jula 2016. godine.

Osveštanje hrama  će obaviti Njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki gospodin Jefrem uz sasluženje više đakona i sveštenika.
U obavijesti se navodi da će u 9,00 časova biti organizovan doček Episkopa Jefrema, nakon čega će uslijediti osvećenje hrama, a zatim  Sveta arhijerejska liturgija.

Izgradnja hrama Ognjene Marije u Rastiku počela je 2013. godine. Kumovi osvećenju temelja bili su Ljubo, Radovan i Goran Kerezović.  Osvećenju zvona kumovao je Ljubo Kerezović.

U građevinskom odboru za izgradnju hrama je saopšteno da autobusi za prevoz  učesnika na osvećenje hrama u Rastiku polaze u subotu ispred crkve u Vrbanjcima i Kotor Varošu u osam časova.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…