Osvećen hram Svetog velikomučenika kneza Lazara u Zabrđu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.10.2017. 10:51

Novosagrađeni hram Svetog velikomučenika kneza Lazara u naselju Zabrđe osvećen je danas u prisustvu velikog broja vjernika i uglednih gostiju iz javnog života.

Sveti i svečani čin počeo je dočekom episkopa banjalučkog Jefrema, koji je osvetio hram čiji su kumovi braća Miroslav i Brane Malijević.

Osvećenju prisustvuje i veliki broj uglednih gostiju, a očekuje se i dolazak člana Predsjedništva BiH iz RS Mladena Ivanića, te kompletno opštinsko rukovodstvo predvođeno načelnikom Zdenkom Sakanom.

Episkop Jefrem služi svetu liturgiju uz sasluženje sveštenstva, a potom će uslijediti narodno veselje uz svečani ručak u podne.

Sedmice uoči osvećenja protekle su radno kako bi crkva i dvorište bili potpuno uređeni do dana osvećenja. Neimari su završili fasadu, asfaltirali i položili kamenu podlogu u dvorištu, a oko crkve postavili kovanu ogradu čime je ona poslije godina gradnje zasijala punim sjajem.

Izvor: MKV

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…