Otvoren Društveni centar u Obodniku

Autor: Slaven Šubara / Datum: 21.04.2017. 15:39

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan otvorio je danas Društveni centar u Obodniku koji će moći da koriste predstavnici svih mjesnih zajednica, udruženja, nevladine organizacije i svi građani sa područja ove lokalne zajednice.

Sakan je izrazio uvjerenje da će centar biti samo podsticaj za dalji rad i unapređenje mjesne zajednice. 

"Realizacijom ovog projekta, u saradnji sa UNDP-om, poboljšavamo kvalitet života građana naše opštine jačanjem lokalnog nivoa vlasti, usluga i infrastrukture, te demokratske odgovornosti i socijalne uključenosti", istakao je Sakan. 

Zajedničkim sredstvima UNDP-a, Opštine Kotor Varoš i Mjesne zajednice Obodnik od 18.330 KM završena je adaptacija zgrade i spoljašnje uređenje, te opremanje kancelarijskom i informatičkom opremom. 

"Novootvoreni Društveni centar služiće kao adekvatan prostor za organizovanje kulturnih, društvenih i preduzetničkih programa i aktivnosti", rekla je vođa projekta i predstavnik UNDP-a BiH Majda Ganibegović. 

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Obodnik Snežana Jurić naglasila je da se građani raduju korištenju Društvenog centra za aktivnosti udruženja, nevladinih organizacija, radionica za djecu, seminara, edukacija i projekcija. 

Projekat "Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH" je zajednički projekat vlada Švajcarske i Švedske vrijedan 14,5 miliona KM, a za njegovo provođenje zadužen je UNDP u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko distrikta i savezima opština i gradova Republike Srpske i FBiH. 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…