Otvoren drugi Sajam nekretnina i investicija, projekte i usluge promovisali i Kotorvarošani

Autor: Slaven Šubara / Datum: 28.11.2018. 08:19

U Banjaluci se održava drugi Sajam nekretnina i investicija BLIRE 2018, na kojem su predstavljeni predstavnici institucija koje su nadležne za oblast investiranja i gradnje objekata i predstavnici lokalnih zajednica koje će prezentovati svoje projekte, poslovne zone i modele javno-privatnog partnerstva. Projekte i usluge za investitore i poslovne partnere predstavili su i subjekti iz Kotor Varoša

Štandove na drugom po redu sajmu, imaju Agencija za lokalni ekonomski razvoj opštine Kotor Varoš, Agencija REforMe koja je specijalizovana za posredovanje u prometu nekretnina i samostalna geodetska organizacija “Geo-Krčić”.

Organizator sajma Predrag Tešić naveo je da su izlagači došli iz pet država - BiH, Srbije, Hrvatske, Italije, Rusije, a što je samom po sebi dokaz da se ide u pravom pravcu dovođenja investitora radi ulaganja na ove prostore.

Sajam je otvorio ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Petar Đokić.

Pomoćnik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove za informacione tehnologije katastra nepokretnosti Stanko Svitlica rekao je da će ova uprava na Sajmu prikazati aktivnost na poslovima uspostavljanja nove, potpuno ažurne evidencije o nepokretnostima sa završenim izlaganjima podataka o nepokretnostima za 250 katastarskih opština na teritoriji cijele Republike Srpske.

"Aktivno radimo na istim poslovima u još pedesetak katastarskih opština, te u tom smislu osluškujemo potrebe i opština i gradova i investitora kako bi osigurali da podaci o nepokretnostima budu tačniji, na jednom mjestu, sigurniji, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa efikasnije, te investiranje u Srpskoj što lakše i brže", naveo je Sitnica.

“Geo-Krčić” se i drugu godinu pojavio na sajmu, a direktor i vlasnik Dejan Krčić kaže da imaju pozitivna iskustva sa premijernog izdanja sajma.

“Ovo je prilika da predstavimo paletu usluga koje pružamo i da pridobijemo nove poslovne partnere. Uvjeren sam da će ovo biti uspješan nastup i biću zadovoljan ako se ponovi prošla godina“ – rekao je Krčić.

 

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…