Otvorena izložba slika Marije Župljanin

Autor: Slaven Šubara / Datum: 12.09.2016. 11:57

U galerijskom prostoru kotorvaroške kino – sale otvorena je izložba slika i održano poetsko veče likovne i književne umjetnice Marije Župljanin iz Maslovara. Mnogobrojni Kotorvarošani su imali priliku da prisustvuju ovoj neobičnoj večeri kulture, u kojoj je ova maslovarska umjetnica koja je završila Školu primjenjenih umjetnosti u Sarajevu, po prvi put predstavila dio svog slikarskog i poetskog opusa. Izložba će trajati sve do 30. septembra, svakim radnim danom od 18 do 20 časova.

„Najčešće slikam grafitnom olovkom, to mi je omiljena tehnika, mada u posljednje vrijeme koristim i tempere za slikanje crteža, jer su crteži fokus mog slikarskog interesovanja i želim u tome da istrajem, i da stvorim nešto što će ostati iza mene, kako mojoj djeci tako i našem gradu“, rekla je Marija Župljanin.

Ova svestrana umjetnica Kotorvarošanima je podarila i dio svog poetskog stvaralačkog rada i prisutne ljubitelje pisane riječi pozdravila svojom poezijom.

„Crtajte i vi nešto, jednu ideju na njeno mjesto,
 ostavite neki trag, meni će biti drag.
 Ne tražim vam da crtate portrete,
 nego pustite da iz vas piše i crta malo dijete.
 Valjda sam eto nepopravljiv optimista,
 koji crta i piše, kada se nađe ispred praznog lista.
 Ja vas doživljavam kao prijatelje, 
 i za vas imam najljepše želje“ …, odrecitovala je Marija.

Župljaninova se zahvalila kotorvaroškom Centru za kulturu, sport i informisanje što joj je pružio priliku da njeni likovni i poetski radovi budu predstavljeni u vidu jedne ovako zanimljive izložbe

Prigodnim govorom izložbu je otvorio Dragan Zeljković, direktor JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…