Pastrmkom poribljene Vrbanja i Demićka

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.10.2016. 19:03

Rijeke Vrbanja i Demićka poribljene su danas sa oko 60 kilograma potočne pastrmke, a akciju je sprovelo Sportsko-ribolovno društvo “Golubić”. Pastrmka je puštena u brzake Vrbanje i Demićke na 11 lokacija na području Šipraga. Vrbanja je poribljena na tri, a Demićka na osam lokaliteta.

– Zahvaljujem svima koji su danas odvojili svoje vrijeme i došli da pomognu da pustimo oko 60 kilograma potočne pastrmke u ove naše dvije lijepe rijeke. Želim da zahvalim rukovodstvu preduzeća “Luka” koje je svojim vozilom dostavilo ribu, a njihovi radnici su pomogli realizaciju akcije. Sa njima imamo izuzetnu saradnju – rekao je predsjednik SRD “Golubić” Petko Krčić i dodao da je ribolov sport koji spaja ljude različitih životnih pravaca.

On je dodao da poribljavanje ne bi bilo moguće bez donatora kojima je zahvalio na podršci.

– To su naši istinski prijatelji, Šipražani sa trenutnom adresom u Travniku Nisko i Semko Lozić. Zahvalnost dugujemo i članovima lovačke grupe “Stopan” Daliboru Đuriću, Miloradu Miljanoviću i Duletu Glamočaku i firmi “Luka” i direktoru Mariji Milanović, koji su putem fondacije “Luka” donirali dio riblje mlađi – zaključio je Krčić.

Proces poribljavanja pratili su i stručnjaci ribnjaka “Luka” i opštinski poljoprivredni inspektor Goran Novaković.
U SRD “Golubić” su istakli da će nastaviti sa obogaćivanjem ribljeg fonda na vodotoku od Obodnika do Kruševa brda, te da će posebnu pažnju posvetiti sprečavanju krivolova.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…