Pejaković na Balkanskom prvenstvu za juniore

Autor: Slaven Šubara / Datum: 06.07.2017. 20:29

Džudista kotorvaroške Mladosti Stefan Pejaković krenuo je put bugarske prestonice Sofije gdje će tokom vikenda učestvovati na Balkanskom prvenstvu za juniore.

Vizu za nadmetanje sa najboljim džudistima Balkana obezbijedio je osvajanjem drugog mjesta na Prvenstvu BiH. Pejakovićev uspjeh je time veći jer je obezbijedio učešće na juniorskom šampionatu, iako je još u mlađem kadetskom uzrastu. Zbog toga ga u Sofiji očekuje izuzetno jaka konkurencija, ali pred dug put kaže da je spreman za izazove i ima visoke ambicije.

– Očekujem dobar nastup, a najvažnije je da sam u potpunosti spreman. Iako se od mene ne očekuje neki poseban rezultat pošto ću nastupiti u kategoriji juniora, potrudiću se da ostvarim što bolji rezultat. Bio bih zadovoljan ukoliko bih ušao među sedam najboljih i time osvojio nekoliko bodova pred za sljedeću godinu – kaže Pejaković .

Glavni cilj je da u sljedećoj godini zadrži mjesto u reprezentaciji BiH i da se ponovo plasira na Balkansko prvenstvo i nastupi na turnirima Evropskog kupa.

– Plan je da kroz evropske kupove pokušam izboriti nastup na Evropskom prvenstvu, a sa tim rezultatom bio bih jedini takmičar koji je maloljetan  otišao na šampionat. Iako to zvuči nestvarno, vjerujem da je taj cilj dostižan kroz trening i predan rad koji me odlikuje – ističe jedan od najboljih džudista BiH u svom uzrastu.

Pejaković na put kreće sutra, a u Trebinju ću se priključiti ostatku selekcije BiH. Sjajnu uvertiru pred Balkansko prvenstvo imao je proteklog vikenda na međunarodnom turniru “Banjaluka open”, osvojivši zlato u kadetskoj i srebro u juniorskoj konkurenciji. Uoči tog turnira iskustvo od prekaljenih asova džudoa sticao je na kampu u Banjaluci

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…