Petar Jokanović spreman za novu stranicu karijere

Autor: Slaven Šubara / Datum: 22.06.2017. 15:28

Nova stanica u karijeri golmana Petra Jokanovića je Red Bojs Diferdanž, višestruki prvak Luksemburga i stalni učesnik evropskih kupova. Upravo to je bio tas na vagi da momak iz Kotor Varoša krene pomalo neobičnim putem za rukometaše sa ovih prostora, jer nema mnogo njih koji su gradili karijeru u maloj zemlji u srcu Starog kontinenta. Diferdanž je ozbiljan klub sa velikim ambicijama, a ponuda sasvim zadovoljavajuća, tako da je dogovor brzo postignut.

- Ponuda je došla u pravom momentu. Završio sam dvogodišnji ugovor u Rumuniji i bio željan novog izazova. Oduvijek sam maštao da igram u evropskim kupovima, tako da sam bez oklijevanja prihvatio ponudu koja je i sa finansijske strane dosta dobra. Mislim da će ovaj potez biti iskorak u karijeri – rekao je Jokanović.
Diferdanž je prošle godine bio nadomak ulaska u Ligu šampiona, ali ga je na posljednjoj prepreci zaustavio Tatran iz Prešova. Ove sezone igraće u EHF kupu sa ambicijama da uđe u grupnu fazu, piše ”Glas Srpske”.
- Prve informacije o klubu su zaista pozitivne i nema razloga da ne ispadne sve kako treba. Još nisam upoznao nove klupske drugove, ali vidim da imaju nekoliko igrača iz Francuske kao i iz Hrvatske i Slovenije. Uz pojačanja sigurno možemo da napravimo iskorak, što je želja čelnika kluba – rekao je Jokanović.

Ekipi iz Luksemburga preporučile su ga dobre partije u rumunskoj Odorhei tokom prethodne dvije godine.
- Ne mogu da kažem da su bile baš uspješne za klub, jer smo morali da se plasiramo među prve tri ekipe prošle sezone, ali svojim učinkom sam i više nego zadovoljan. Mislim da sam dokazao da mogu da igram na vrhunskom nivou, s obzirom na to da je rukomet u Rumuniji u velikoj ekspanziji i da u svakom klubu igra po pet-šest vrlo kvalitetnih stranaca – rekao je bivši golman matičnog Kotor Varoša, Dervente, Bosne i Borca m:tel.
Antonić i Arslanagić

Iako je relativno mali grad, Kotor Varoš je poznat kao rasadnik kvalitetnih rukometaša. Svi oni prošli su dril kod trenera Stamenka Antonića.
- Prošao sam sve mlađe selekcije Kotor Varoša, a Antonić je najveći “krivac” što se i danas bavim rukometom. Imao sam sreću da kasnije radim sa vrhunskim rukometnim stručnjacima, od kojih bih izdvojio legendarnog Abasa Arslanagića, tako da mi pravilan razvoj karijere dok sam bio mlađi i dan-danas mnogo koristi – rekao je Jokanović.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…