Petnaestogodišnjaci dočarali život “Sa one strane ulice”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 25.10.2016. 08:39

Mladi glumci banjalučkog DIS teatra izveli su večeras u Kotor Varošu predstavu “Sa one strane ulice” u okviru festivala omladinskih pozorišta “Varoš fest”.

Predstava, koja je autorski projekat Milana Bogdanovića, na suptilan način govori o razlikama u društvu i stvarima koje bi mladi željeli da promijene.

Umjetnički direktor DIS teatra Novica Bogdanović istakao je da je predstava vizuelna i da ima malo teksta.

“Predstava je svojevrsno čudo i pravljena je za 22. vijek. Vrlo je zahtjevna i puna tehnoloških inovacija”, istakao je Bogdanović.

U predstavi igra pet mladih glumaca koji kroz igre sjenki, ples, pantomimu, pjevanje, specifičan dizajn svjetla i inspirativnu muziku, žele dočarati život “sa one strane ulice”.

“Da li je teže biti nasilnik ili žrtva i koliko je mala granica između to dvoje, pitanje je kojim se bavi predstava `Sa one strane ulice` kojoj je ovo šesto izvođenje. Zahvalni smo kotorvaroškoj publici što nas je podržala u velikom broju”, rekao je Bogdanović i dodao da će predstava imati svoj festivalski život i da će dugo trajati.

U predstavi glume, pjevaju i igraju Ivana Petrušinki, Tijana Kasapović, Anđela Mitrović, Anđela Vukobrat i Jana Vuksan, a scenografska i kostimografska rješenja nastala su zajedničkim promišljanjem kompletne ekipe.

Drugi festival omladinskih pozorišta “Varoš fest” biće nastavljen sutra u 20.30 časova edukativnom dramom “Stradalnici” u izvođenju glumaca Banjalučkog studentskog pozorišta.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…