Plaketa ”Sporteku”

Autor: Slaven Šubara / Datum: 27.10.2017. 15:22

Predstavnici Područne privredne komore Banjaluka sinoć su na svečanoj akademiji povodom 115 godina postojanja uručili priznanja i plakete zaslužnim privrednim društvima i pojedincima sa ovog područja.

Priznanja u kategoriji preduzeća koja slave 50 i više godina od osnivanja dobili su “Proterm” i “Sana linea” iz Kostajnice, banjalučka Tržnica, “Novi Jelšingrad”, “Elektrokrajina” i “Vitaminka”, prijedorska “Bosnamontaža”, te Radio Republike Srpske.

Nagrade za poseban doprinos radu Područne privredne komore Banjaluka, te razvoju ovdašnje privrede i društva dobili su “Arselor Mital” Prijedor, “Elnos grupa”, Hemijska prerada kukuruza iz Kozarske Dubice, “Hemofarm” Banjaluka, “Integral inženjering” iz Laktaša, te “Komerc-mali” i “Topling” iz Prnjavora.

Plakete u ovoj kategoriji su dobili i “Lanako” Banjaluka, laktaški “Marbo”, “Mira” iz Prijedora, “Mlijekoprodukt” Kozarska Dubica, “M:tel” Banjaluka, banjalučki “Nestro petrol”, “Perutnina Ptuj” Srbac, “Rapić” iz Gradiške, “R-S silikon” iz Mrkonjić Grada, “Tri best” Banjaluka, Fabrika obuće “Bema” Banjaluka, kotorvaroška Fabrika obuće “Sportek”, Fabrika papira “SHP celeks” Banjaluka, te “Venera” i “Vodovod” iz Banjaluke.

Priznanja u kategoriji pojedinaca koji su dali značajan doprinos promociji banjalučke privrede i povezivanju domaćih sa stranim preduzećima dobili su Duško Kovačević, Kristof Mašar iz Francuske i Stanislav Lunievski iz Poljske.

Svečanoj akademiji u Kulturnom centru Banski dvor prisustvovali su ministri u Vladi Republike Srpske, predstavnici zajedničkih institucija BiH i druge značajne ličnosti iz javnog, političkog, diplomatskog i privrednog života Banjaluke, Srpske i BiH.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…