Plivači danas na ljekarskom pregledu

Autor: Slaven Šubara / Datum: 17.01.2018. 08:37

Plivanje za Časni bogojavljenski krst u Kotor Varošu izaziva ogromno interesovanje, a danas će 20 prijavljenih plivača obaviti ljekarski pregled u Domu zdravlja ´Sveti Pantelejmon´.

Za Bogojavljenski krst će plivati samo najhrabriji i najspremniji, a nakon ljekarskog pregleda će biti poznat tačan broj učesnika. Organizatori poručuju da prijave traju još danas, a sutra u jutarnjim časovima spisak plivača biće proslijeđen Domu zdravlja "Sveti Pantelejmon".

"Doktor Kalamanda će u periodu od 10.00 do 16.00 časova obaviti opšti pregled svih učesnika, jer ova manifestacija nije samo prikaz snage duha, već i tijela", istakli su u Organizacionom odboru ove manifestacije i posebno se zahvalili direktoru kotorvaroškog Doma zdravlja Vladimiru Bibiću.

Koliki je značaj ovog događaja najbolje pokazuje i veliko interesovanje Kotorvarošana, što je dokaz da dobro organizovane manifestacije prilikom vjerskih praznika izazivaju veliku pažnju.

"Bogojavljenje je jedan od petnaest praznika Srpske pravoslavne crkve i zato pozivam sve Kotorvarošane da dođu i vide odvažne ljude koje ni hladna voda, ni vrijeme ne mogu pokolebati u namjeri da plivaju za Časni krst", rekao je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić.

Prošlogodišnji pobjednik plivanja za Časni krst Borislav Bogdanić ističe da se uz snagu vjere sve može izdržati.

"Ova manifestacija ima vjerski karakter i svi koji uđu taj dan u rijeku Vrbanju su pobjednici, jer je u pitanju viteštvo i sportski duh, a ne takmičenje", rekao je Bogdanić.

Učesnik koji bude prvi doplivao do Časnog krsta dobija zlatni dukat, dar Duška Čolića, umjetničku sliku Branka Rusmira, ručni sat kolekcionara časovnika iz Tovladića Dušana Stanića i poklon butika "Laguna", a pored toga obezbijeđeni su pokloni za najstarijeg i najmlađeg učesnika koje daruju prodavnica bijele tehnike "Zeus" i butik "Laguna", kao i posebno urađene majice za sve učesnike u znak sjećanja na pomenuti događaj.

"Kao pokrovitelj ove manifestacije želim da čestitam svim prijavljenim učesnicima na smjelosti i hrabrosti da plivaju na ovaj veliki hrišćanski praznik", naglasio je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

Preduzeća "Kvimpeks" i "Dermal" su za sve posjetioce obezbijedili toplo posluženje (kuvano vino i rakija).

Ovogodišnje plivanje za sveti Bogojavljenski krst počinje u 11 časova i 45 minuta.

Prije toga u 09.00 časova u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu biće održana sveta liturgija.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…