Počela akcija ´Niste zaboravljeni´

Autor: Slaven Šubara / Datum: 15.12.2016. 11:11

U okviru humanitarne akcije "Novembar - mjesec kotorvaroške solidarnosti" Crveni krst Kotor Varoš je prikupio skromne novčane priloge i ostala dobra u vrijednosti od oko 2000 KM.

Crveni krst Kotor Varoš se zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su dali svoj doprinos ovoj kampanji. Prije svega mladim volonterima koji su putem prigodnih talona od građana prikupili 701,00 KM. Takođe, Opštini Kotor Varoš na uplaćenih 300,00 KM, firmi "Sim technik" na novčanoj donaciji od 100,00 KM, te stambenoj zadruzi "Proleter" na doniranih 100,00 KM, pekari "Obelix" na donaciji u iznosu od 50,00 KM, učenicima OŠ "Petar Kočić" Šiprage na prikupljenih 100,00 KM, Centru za socijalni rad Kotor Varoš na doniranih 200,00 KM u prehrambenim artiklima i firmi "Amazom šume" koji su donirali jednu paletu ogrijeva u vrijednosti 130,00 KM. Putem humanitarne kase Crvenog krsta prikupljeno je 260,30 KM.

Prikupljenim sredstvima izvršena je nabavka prehramebnih artikala i pakovanje humanitarnih paketa koji će biti uručeni za 65 socijalno najugroženijih porodica na opštini. Za 3 siromašna učenika sa područja Šipraga dobila su zimske jakne i obuću.

Biće izvršena i kupovinu još dvije palete ogrijevnog drveta i pomoći dvije porodice u stanju krajnje potrebe.

Danas su volonteri Crvenog krsta Kotor Varoš krenuli na teren i počeli sa distribucijom humanitarne pomoći. Obišli su najugroženije na području MZ Vrbanjaci i Obodnik.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…