Počela izborna tišina

Autor: Slaven Šubara / Datum: 01.10.2016. 09:52

U Bosni i Hercegovini je počela izborna tišina pred sutrašnje lokalne izbore. Za mjesto načelnika opštine Kotor Varoš bori se šest kandidata, dok je u trku za 27 odborničkih mjesta u izbornu trku ušlo čak 268 kandidata ispred 10 političkih subjekata.

Potpuna zabrana medijskog izvještavanja o bilo kakvoj izbornoj aktivnosti trajaće sve do zatvaranja birališta, do sutra u 19 časova.

Pravo glasa ima tri miliona 263 hiljade i 906 stanovnika, a na lokalnim izborima biraće 3.136 odbornika, 131 načelnika opštine i deset gradonačelnika. Izbori neće biti održani jedino u Mostaru.

Regularnost izbora nadgleda oko 70 hiljada stranačkih, nevladinih i zvaničnih posmatrača.

Lokalni izbori biće sprovedeni za skupštine 57 opština u Republici Srpskoj i šest gradova u Srpskoj - Prijedor, Bijeljina, Banjaluka, Doboj, Zvornik i Trebinje.

 

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…