Požar na deponiji pod kontrolom

Autor: Slaven Šubara / Datum: 18.07.2017. 15:54

Požar koji je izbio na deponiji u Novom Selu u potpunosti je stavljen pod kontrolu i osim manjeg dima koji je izbijao sa požarišta jutros nije bilo drugih znakova da bi vatra mogla ponovo buknuti.

Vatra je na deponiji izbila u nedjelju u popodnevnim časovima. Redakcija KVorum.net-a je ekspresno reagovala i obavijestila kako nadležne tako i širu javnost o mogućnosti požara. Na žalost u nedjelju naveče nisu uspjeli da lokalizuju nastalu vatru tako pa su tako u ponejdeljak ujutro cijeli grad i prigradska naselja osvanuli okovani dimom i smradom. Akcijom vatrogasaca iz Kotor Varoša kojima su u pomoć pritekle kolege iz Banjaluke i Čelinca i kotorvaroška preduzeća koja su ustupila mehanizaciju požar je juče stavljen pod kontrolu.

– Tokom jučerašnjeg dana popravljen je i kamion Vatrogasnog društva Kotor Varoš i zajedno sa kamionom koji je pritekao u pomoć iz Banjaluke i teškim mašinama Šumskog gazdinstva “Vrbanja” i firmi “Petrović” i “Vrbanja šume” požar je lokalizovan i ugašen. Bili smo jutros na deponiji i na nekoliko mjesta je primjetan manji dim zbog čega će vatrogasne ekipe danas ponovo obilaziti deponiju i ukoliko bude potrebe intervenisati – rekao je  šef Odsjeka za inspekcijeske poslove u opštini Kotor Varoš Miodrag Petrović.

Požar na deponiji, koja je zatvorena prije nekoliko godina, zatekao je nespremne kotorvaroške vatrogasce, koji su bili bespomoćni s obzirom da je jedini kamion bio u kvaru.

– Ostao nam je samo kamion koji je star 30 godina i u njemu pumpa. Imamo 12 vatrogasaca, ali sredstva za rad nemamo. Sa ovim se u 21. vijeku ne gasi požar – požalio se starješina Vatrogasnog društva Kotor Varoš Nedeljko Sakan.

U opštini kažu da znaju da bi vatrogascima trebali pomoći, ali da nemaju novca za novu opremu.

– Kamion koji bi bio u solidnom stanju ili nov košta jako puno. Nemamo planirana sredstva. Prema saznanjima nekih naših ljudi u Banjaluci će određeni broj kamiona biti otpisan, jer će dobiti nove. Zato su se već javili banjalučkim vlastima i zamolili da nam daju svoje stare kamione – rekao je načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan.

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…