Podijeljeni nikoljdanski paketići

Autor: Slaven Šubara / Datum: 19.12.2016. 10:55

Molitva i dječija radost ispunila su danas hram Svetog velikomučenika Lazara u Zabrđu gdje su najmlađima povodom praznika Djetinjci i Nikoljdana podijeljieni paketići. Paketići su podijeljeni u sklopu akcije “Nikoljdanske radosti”, koju je organizovao mjesni odbor SDS-a Zabrđe na čelu sa Draganom Zeljkovićem i Slobodanom Gelićem.

– Želimo da ova manifestacija preraste u tradicionalnu, a posvetili smo je djeci koja sa posebnom radošću dočekuju Nikoljdan. Podijelili smo 90 paketića, a za sve koji su došli u hram pripremili smo i kuvano vino i girice. Cilj nam je i da na ovaj način okupljamo mještane i sačuvamo naše običaje i tradiciju – rekao je Zeljković.

Ozarena lica mališana govorila su više od riječi, a njihovi roditelji su zahvalili ljudima koji su se pobrinuli za dodjelu paketića.

– Ovo je veoma lijep gest, a nema ljepše slike od dječije radosti u našem hramu. Dobro je da se okupljamo i čuvamo običaje u vremenu kada smo svi zaokupljeni obavezama i problemima – kaže mještanin Slobodan Milojčić.

Izvor: www.mojkotorvaros.com

Autor teksta: Slaven Šubara

Slaven Šubara

Iza mene je deset godina iskustva i rada u najboljim elektronskim medijima u regionu. Koristim najsavrmenije tehnike i mogućnosti koje danas pružaju internet i socijalne mreže. Dokaz za to je i portal ispred Vas koji koristi sopstveni CMS prilagođen potrebama KVoruma. Moja parola je rad, red, disciplina, srce, ruke, lopata. Samo znanjem i stalnim radom na sebi možemo ići naprijed. I sve najbolje stvari u životu tek treba da se dese, ni manje ni više već spontano…